Orbán IMF-paktum nélkül is teljesíti a nagytőke követeléseit

A béruniós aláírásgyűjtés a héten Szlovéniában is elindult, tehát nem igaz, hogy elhalt volna a kezdeményezés. Orbán teljesíti a globális nagytőke követeléseit: alacsony bérekre építi gazdaságpolitikáját, ami elől magyarok milliói menekülnek külföldre. Gyöngyösi Márton, a béruniót kezdeményező polgári bizottság vezetője ezekről beszélt vasárnapi sajtótájékoztatóján.
A fideszes „propagandisztikus szócsövek” állításával ellentétben nemhogy haldokolna a béruniós aláírásgyűjtés, hanem épp ellenkezőleg. Szlovéniában a héten indult el az aláírások gyűjtése.

Gyöngyösi kiemelte: az elmúlt 27 év kormányai – ideértve Orbán Viktor kormányát is – olyan gazdaságpolitikát folytat, mely az olcsó munkaerőre épít , vagyis rabszolgatársadalmat tart fenn. Orbán Viktor annak ellenére, hogy nemzeti retorikát használ,  IMF-paktum nélkül is teljesíti a globális nagytőke követeléseit . A Jobbik frakcióvezető-helyettese ide sorolta az év elején a közszférában beharangozott létszámleépítés hírét is.

A legerősebb ellenzéki erő politikusa szerint tehát Orbán a nagytőke oldalán áll, rabszolgatársadalom létrehozásában érdekelt és az olcsó munkaerőre alapozza a gazdaságot,

ami elől magyaroknak a milliói menekülnek külföldre,

vagy magyaroknak a milliói élnek rabszolgasorban, mélyszegénységben.

A Jobbik ezzel a felfogással szeretne szakítani – ismertette a néppárt álláspontját a frakcióvezető-helyettes. Mint fogalmazott, pártja a béruniós kezdeményezést nem kampányfogásként találta ki, hanem egy  hosszú távú célként fogalmazta meg . Leszögezte: május 22-ig gyűjtik az aláírásokat, és várják a csatlakozó szövetségeseket szerte Európából.

Aláírásával Ön is támoghatja a kezdeményezést  IDE KATTINTVA!

Hangsúlyozta: elvárják, hogy  a szakszervezetek is érezzék magukénak a kezdeményezést , ezért felszólította azokat a szakszervezeteket, akiket „a Fidesz és a hatalom a tenyeréből etet”, valamint azokat az érdekvédelmi csoportosulásokat, akik valamilyen módon az elmúlt rendszer pártjaihoz kötődnek, szocialista kötődéssel rendelkeznek, ők is sorakozzanak fel a kezdeményezés mögött. Ez a kampány ugyanis a magyar emberek, a magyar munkavállalók érdekében folyik – ismertette Gyöngyösi.

A Jobbik a jelenleg  sztrájkoló közalkalmazottak oldalán áll , szeretnék, ha a béruniós kezdeményezés mellett ők is felsorakoznának – zárta sajtótájékoztatóját a béruniót kezdeményező polgári bizottság vezetője.


Forrás: alfahir.hu